Saturday, April 25, 2009

yoga

Yediğim çok miktarda yağlı et ve et ürünleri, hareket etmeyip bilgisayar başında geçirdiğim onca zaman, aldığım çok miktarda nikotinin bana nefes darlığı,meme,göbek,göt ve ruhsal sıkıntı olarak geri döndüğünün en sonunda farkına vardım. Ve sonunda SATS isimli sağlık kulübünün yaptığı kampanyayı da fırsat bilerek bu gidişe bir dur demeye karar verdim. Bizim boktan ve ter-taşşak kokan spor salonları yüzünden soğuduğum indoor spor aktivitelerine yeniden ısınıyor gibiyim. Tesisler süper. Tasvire girmicem. Hemen kişisel antrenörüm teşisi koydu. Çok bilgisayar başında oturmuşum o yüzden kol kaslarımı bağlayan bişiyler kısamıymış neymiş. O yüzden ne hareket yapsam süper güçlü kol kaslarım devreye girip torso bölümündeki kaslara çalışma izni vermiyomuş. Bu bağlantıları uzatmak için devamlı esneme hareketleri yapmam gerekiyomuş. Bunun en iyi yolu da yogaymış meğersem. Kendisi yoga yapmam konusunda çok ısrarcı oldu. Ama bir taraftan delikanlılık, bunca yıldır yoga yapanlarla taşşak geçmiş olma durumu beni bir çıkmaza sürükledi. Yoga'ya başlamalımıydım? Soruyorum sana ne diyon?
Napıyım?

Yoga'ya başlıyım mı?


11 comments:

bigbeckenbauer said...

adam sana resmen bilgisayar başında oturmaktan evrim geçirdiğini söylemiş. tersine evrim ama. orangutan gibi.

http://z.hubpages.com/u/406131_f520.jpg

ayrıca şıklarda "tayt giymezsen sorun yok" seçeneğinin olmaması büyük eksiklik. bu seçeneği talep ediyorum!

Elmoş said...

"Al beni, götür gittiğin yere/İstersen vur yerden yerlere" isimli Barış Manço şarkısını söyleyen Ayşegül Aldinç olayım kapında. Ne kadar?

heffer said...

tahmin edebileceğin gibi yogaya başlarsan seni asla affetmem diyen dostun benim. elimizde kalmış olan bir -sayıyla 1- gram gururu yoga matrislerinde domalık pozisyonda harcamayalım.

ali seval'den geliyor:

"kısaysa kol kaslarımız,çakma buda OLMAYALIĞĞMMMMM"

bop said...

Buna ihtiyacım vardı Kürşatçım. Ne kadar teşekkür etsem azdır.

Deniz Coşkun said...

hahahahhahahahaha. Kürşat. Benim de buna ihtiyacım varmış Kürşat.

bigbeckenbauer said...

sanırım hepimizin ihtiyacı olan oytun'un yogaya başlamasıymış. yoksa ne nesra'nın uzun yoga kariyeri, ne de arın'ın çakma spritüel gazları da bu kadar eğlenceli olmuştu.

bigbeckenbauer said...

ayrıca deniz'e şiddetle katılıyorum.

hahahahaha, kürşat, hahahahahaa.

heffer said...

oytunun bağdaş kurduğunu hayal etmek bile beni bu kadar güldürürken bende birisine katılma furyasına katılıyorum ve maral'a katılıyorum.keza 6 yaşından beri 6'da kalkan nesra ve 6 yaşından beri 12'de kalkmakta zorlanan arın hakkındaki tespitleri takdire şayan.oytun sende iyi ki varsın.

elinethuil said...

yapıp da pişman olnaı bilmedim daha.

ovgu said...

Külliyen saçmalık...Adam sana bi bakışta "Bilgisayardan bu, yoga yap" dediyse ben bu olayı inandırıcı bulmam. İstersen başla ama bence en fazla 1 ay gidersin. Buraya yazıyorum, bahis açılırsa para da koyarım.

arınpaşa said...

"6 yaşından beri 12de kalkmakta zorlanan arın" tamlamasını okuyunca hayvan gibi gülmeye başladım, sinirlerim bozuldu, çok fazla güldüm. ofisteki herkes de bana güldü, ne olduunu sordular gösterdim. kimse bi bok anlamadı. işte o an sizleri çok özledim.
tanrı sizi korusun. (buda gibi yani)