Sunday, November 1, 2009

unboxing

Dikkatlerinizi yeni bir kavrama doğru çekmek niyetindeyim. Aslında bizim jenerasyonun lugatında 2-3 yıl demek artık antik demektir ama bu kavram en azından benim için yeni.

Unboxing videos. Eğer youtube'e girip "unboxing" yazarsanız allah bilir kaç video çıkıyodur ama çok çıkıyor yani. Bu tip videolarda insanlar yeni aldıkları bir malı kutusundan çıkarıp parçaları tek tek kameraya gösteriyolar. Teknolojik ve pahalı malların videoları çoğunlukta. Her parçayı tek tek çıkartıyor, gösteriyor takıyor kuruyor birleştiriyorlar. Bazıları bu işi o kadar güzel yapıyor ki o yenikokusu burnuma geliyor valla. Her ne kadar o malı almak isteyenler için bir ürün değerlendirmesi gibi pratik bir nedene hizmet ediyor gibi görünse de, bir taraftan da size küçük bir zaman dilimi içinde yeni bir şey almış olmanın mutluluğunu ve hazzını yaşatıyor demeyeyim de simüle ediyor diyeyim.
Şurda bununla ilgili bir makale var.Daha az vakti olanlar için de burda bir örnek var.Bu örnek bu işin bayağı profesyonelliğe dökülmüş hali. Amatörleri daha sıkıcı ama bazen komik olabiliyor.

1 comment:

. said...

ilk defa duydum :D daha dün, "saç düzleştiricisiyle nasıl buklelere kavuşursunuz"un miley cyrus vaari anlatımını dinlemiştim, insanoğlu neler yapıyor o_O