Monday, May 4, 2009

Hesap lütfen



Kadın ile erkek arasında yazılı olmayan bir hesap ödeme anlaşması vardır malumunuz. Bizde veya Birleşik Devletler'deki gibi erkek egemen topluluklarda hesabı erkek öder. Bir de alman usulü var biliyosunuz. İsveç'te de alman usulü hakim. Şimdi bunun nedenlerine bakarsak: Tabi ki kim çalışıp para kazanıyorsa o öder, İsveç gibi kadın işgücünün çok yüksek olduğu yerlerde her iki taraf da öder. Bu işin ilginç olmayan tarafı.
Asıl benim aklıma daha ilginç bir tespit geldi onu paylaşmak isiyorum. Şimdi erkek ne alır üstüne başına? İki t-shirt veya gömlek, pantolon v.s. En fazla bi de jöle alır bitti. Ya kadın? Bir akşam bir randevuya çıkacak mesela, binbir türlü kozmetik ürünü, takı, kıyafet vs. Şimdi düşündüm de bu yazılı olmayan "hesap ödeme anlaşması" işbu sebepten bu şekli almış olabilir. Randevu ve sonrasının kalitesini yükseltmek için kadının yaptığı ekstra harcamanın bir şekilde karşı tarafa da yansıtılması doğal olacaktır. Eğer erkek herşeyin eşit olmasını istiyosa hesabı ödeyecek arkadaş. Ama tabi günümüzde işler biraz farklı işliyo. Artık bazı erkeklerin de yüz bakım ürünleri, gym-solaryum v.s.gibi masrafları var.O bazı erkekler için alman usulü yapmak hakkaniyetli olabilir.
Yani sonuç olarak bi jean bi t-shirt randevuya gideceksen, hesabı sen ödücen arkadaş. Yok, sen kadınla bakımlı olma yarışına girmişsen o zaman alman usulü devreye girecek.

11 comments:

enola is gay said...

randevulaştın heralde oytun. hayırlısı =p

bop said...

yok bea nerdeee.. yukaridaki sahneyi dusunurken aklima geldi o yuzden koydum. bos zamanlarimda seinfeld dusunuyorum sen hala randevu diyosun.

Deniz Coşkun said...

ahaha yani randevu için alışveriş yapan kadın da görmedim be oytun.
bi kıyafet alırsın, yüz randevuya giyersin icabında.

bop said...

burda ev arkadaşımın makyaj setini gördüm. herif ayın hergünü yemeğe çıkarsa anca denk gelir. kadın kişisel bakım sektöründen başlatma bana şimdi.

enola is gay said...

ev arkadaşım
makyaj seti

bunlar benim için normal

ama sen bi de herif diyosun.

bop said...

bazı armutların sapı vardır pınarcım. şair orda herif derken sapından bahsediyo. john doe yani.

enola is gay said...

oh mon dieu!

yahut

üstüme iyilik sağlık.

ovgu said...

Yogada mı düşündün?

bop said...

yoga moga yok unut onu hiç olmadı öle bişiy.

Arzu Pınar said...

hiç bu kadar düşünceli erkek görmemiştim. sonunda birisinin aklına kadının yaptığı masraflar geldi.

isveç te nasıl bilemem ama, dünyada genel bir kural, eğer yiyici bir tip değilse, kadın beğendiği adamın hesabı ödemesini bekler. "ben öderim, ortak olayım" diyenlerin o adamı bir daha görmeye niyetleri yoktur. öylesine beğenmemiştir ki, borçlu bile kalmak istemez.

bop said...

benim ödeyecek param yok ya. o yüzden bekara karı boşamak kolay geliyo. bol kesenden yazıyorum böle.