Sunday, January 25, 2009

Debaser

Bir cumartesi akşamı sıkıldım, havanın görece olarak sıcak olmasını da fırsat bilerek (2 C) kendimi dışarı attım. Debaser isimli gece klubüne aktım.Aslında gece klubü denir mi ondan emin değilim. İki barı ve genişçe bir konser salonu kocaman bir sahnesi var. Venue deniyo herhalde. Saat 10 gibi başlıyo konserler. Gece 1 e kadar sürüyor daha sonra diskomsu bir tarza bürünüyor. Hemen gözlem yaptım tabi duramadım. Bir kere sigara yasağı mükemmel birşey. O kadar rahat oluyorsun ki içeride. Bir de burada iç mekan sıcaklıkları hep belli bir seviyede tutuluyor. Tahminimce 20 C üzerine çıkarmıyorlar hiç bir zaman. Gerçekten konforlu.
Konserleri izlerken baya bi sıkıldım açıkçası. Şu ana kadar burada 5-6 konser izlemiş bulunmaktayım. İzlediklerimin hepsi buranın gruplarıydı. Belki yargıya varmak için çok erken olsa da şimdilik şu yorumda bulunabilirim ki, İsveç'ten biraz zor popüler müzik grubu çıkar. Baya kötüler yani. İşte 100 senede bir çıkar ABBA gibi. İzleyen insanlar da çok ilginçti. Kendim gibi kollarını kavuşturup hareket etmeden mal gibi sahneye bakan bi sürü insanın arasında olmak başta bir rahatlık sağladıysa da sonradan baya bir sıkıcı oldu.İnsanlar ancak konserler bittikten sonra disko başlayınca hareketlendiler ama bu sefer de benim kafam sikildi tabi. Saat 1.30 kadar orda beni sadece etraftaki alımlı ve güzel kızların varlığı tuttu diyebilirim.
Bir de burdaki insanlar gecenin belli bir saati gelmeden yani alkol belli bir seviyeye ulaşmadan, inanılmaz utangaç ve çekingenler. Ama belli bir saati geçtiği zaman direk yolda gördüğün biriyle muhabbete başlıyabiliyosun. Zaten cumartesi akşamları, hele bir de çok soğuk değilse herkes kendini dışarı atıyor bu baya hoş bir şey bence. Cumartesi akşamları metro 24 saat, banliyo trenleri saat 2'ye kadar çalışıyor. Heryer kımıl kımıl. Yazın tahminimce daha da iyi olacak..

6 comments:

bigbeckenbauer said...

yazdıklarından anladığım kadarıyla saat 1:30'a kadar orada öylece dikilip sonra tek başına eve döndün. bu mudur?

bop said...

kendine çıkardığın payla ilgili maralım. sen öle diyosan budur...

irem said...

ne kadar kalabalık o kadar boğulmak iyi yapmışsın...

ovgu said...

abi o boktanlık bir miktar da telif haklarının ciddiyeti nedeniyle oluyor. cover yapan gruplara sahne şansı vermek çok pahalıya geliyor işletmecilere. Hatta canlı müzik vergisi diye bir şey bile var bazı ülkelerde..mesela İtalya...belki orda da vardır. O nedenle bu beleş boktan tekno muhabbeti almış yürümüş. Tekno seven varsa söylediklerim nedeniyle beni kınamasın...

bigbeckenbauer said...

oytuncum, ben istiyorum ki birbirimize ayak yapmayalım. tabii ki popüler isveç müziğinin içler acısı haliyle ilgilenmiyorum. beter olsunlar hatta, yıllardır bir abba'nın sırtındalar. olmaz...

Deniz Coşkun said...

seni kınıyoruz. (arın&deniz) normalde ağzını açmazsın yanımızdayken, blog'una maşallah döktürüyorsun. maşallah ne çene varmış.